Let’s talk

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ. Και θα έλεγα ψέμματα πως ήταν η δραστήρια ζωή μου που με κρατούσε μακρυά από το ανάρπαστο μπλογκ μου. Αλλά πέρασαν τέσσερις ολάκεροι μήνες και οι μεγαλειώδεις σκέψεις μου πρέπει να εντυπωθούν στο εικονικό χαρτί αν θέλω να αλλάξω τον κόσμο, εσάς δηλαδή, μιας κι έχετε τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Lets talk about jobs. Τα επαγγελματικά για τους Υδροχόους φαίνονται υποσχόμενα για το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι περισσότεροι άνδρες υδροχόοι θα μπουν στο στρατό μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2011. Παλιοί γνώριμοι επιστρέφουν αμετανόητοι και ζήτουλες. Αλλά ως κλασικά υδροχοάκια θα αντιδράσετε σπασμωδικά και κυκλοθυμικά επιτρέποντάς τους επανείσοδο στη ζωή σας. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα κάνετε τραγικό λάθος! Μα καλά, το 2009 δεν σας έμαθε τίποτα; Αδιορθωτοι. Ποτέ δε λέμε ναι σε έκπτωτους αγγέλους, πότε θα το καταλάβω;

Τις προάλλες μιλούσα με τον αδερφό μου για δουλειές γιατί είναι στην πρώτη πρώτη φάση: όχι, δεν προσπαθεί να βρει δουλειά. Προσπαθεί να βρει την προϋπηρεσία για να βρει αργότερα δουλειά. Κοιτάζοντας λοιπόν τις αγγελίες και όντας μηχανικοί, ευχήθηκα να ήμουν ΚΟΠΕΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ αφού έτσι θα είχα άπειρες επιλογές καριέρας. Θα μπορούσα να γίνω σερβιτόρα, ταμείας, να δουλέψω σε τουριστικές επιχειρήσεις, σε κωλόμπαρα αλλά και ως babysitter. Έχω συνειδητοποιήσει πια πως, παρά τα πτυχία, τη δουλειά θα μου τη φάει η καριόλα η εμφανίσιμη.

Lets talk money, biatch. Οι υδροχόοι, όντας αμιγώς πνευματικοί άνθρωποι, δεν λογαριάζετε τα λεφτά. Θα έπρεπε, γιατί αργά ή γρήγορα θα τους χάσετε τους φίλους σας που τα λογαριάζουν.

Lets talk health. Μετά από δυόμιση χρόνια, που διαγνώστηκα λανθασμένα με έμφραγμα ενώ απλώς η καρδιά μου είναι περίπου 5-10 εκατοστά χαμηλότερα από τους θνητούς, επιστρέφω στον τομέα της υγείας να κάνω το τσεκάπ μου. Αυτή τη φορά θα το κάνω καλά. Άρχισα με οδοντίατρο, που είχα να πάω από τα 14 μου. Το αποτέλεσμα; Για τις προσεχείς μέρες μόνο γραπτώς θα επικοινωνώ, έχω κάνει 4 σφραγίσματα και μάλλον θα τερματίσω! Ακολουθεί καθαρισμός και, από ότι φαίνεται, μασέλα. Θα ακολουθήσει καρδιολόγος, παθολόγος (προληπτικοί οι λόγοι), αλλεργιολόγος, οφθαλμίατρος και νευροψυχίατρος. Ω ναι, νομίζω ότι πρέπει να αρχίσω από τον τελευταίο.

Lets talk. What about? You. No thank you.

Κάτι που φαίνεται να με απασχολεί τον τελευταίο καιρό  είναι αν σημασία έχουν οι σκέψεις ή οι πράξεις. Μπορείς ας πούμε να κάνεις σκοτεινές σκέψεις αλλά όχι σκοτεινές πράξεις. Πράγματα που για ‘σένα είναι φυσιολογικά για τους άλλους είναι ίσως σοκαριστικά. Η αλήθεια είναι πως η συναισθηματική μου νοημοσύνη (μεταξύ άλλων) είναι σαφώς μεγαλύτερη των περισσότερων ανθρώπων κι έτσι έχω μεγαλύτερη επαφή με τα συναισθήματά μου (κάτι που συνεπάγεται πως έχω και συναισθήματα βλάκα). Η αλήθεια είναι πως κανείς δε μπορεί να ελέγξει τις σκέψεις του, οπότε δε μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν που σκέφτηκε κάτι, μπορείς μόνο να τον κατηγορήσεις για κάτι που έκανε. Το λέει και ο Μάρκες, «οι άνθρωποι θα σε θυμούνται για τις πράξεις σου, όχι για τις σκέψεις σου».  Δεδομένου αυτού, οι σκοτεινές σκέψεις είναι αναπόφευκτες, ας το δεχτούμε όλοι να τελειώνουμε.

Ας περάσουμε στη σημασία της -μία λέξη που δεν ξέρω μπαίνει εδώ ακριβώς!-. Είναι γνωστό της πάση πως είμαι εκδικητικός. Είναι γνωστό επειδή εγώ το έθεσα έτσι. Κάποιος που ακούει να λες πως είσαι εκδικητικός, περιμένει έναν άνθρωπο συμβατικά εκδικητικό με όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την εκδίκηση. Έχει διαφορά όμως να είσαι εκδικητικός, δηλαδή να θες να πάρεις εκδίκηση, προσωπικά, και άλλο να ελπίζεις σε μία,»ηθική δικαίωση» ας το ονομάσω. Με λίγα λόγια, σου κάνει κάποιος μία μαλακία, και εσύ είσαι κιουρία και δεν του λες τίποτα και δεν ξεσπάς.. Ε! Δεν ελπίζεις ότι ο χρόνος θα σε δικαιώσει; (μία από τις σκοτεινές σκέψεις είναι αυτή).Συνδέοντας λοιπόν το θέμα των σκοτεινών σκέψεων και αυτού που αναλύω τώρα: όταν οι άλλοι πλέον σε έχουν στο μυαλό τους ως εκδικητικό και παράλληλα εκφράζεις μία σκοτεινή σου σκέψη, στο μυαλό τους τα δύο ταυτίζονται και καταλήγεις ώς ένας άνθρωπος με άσχημα χαρακτηριστικά, ή τουλάχιστον με τα περισσότερα άσχημα χαρακτηριστικά.

Το ότι αποζητάς εκδίκηση με την καρμική έννοια, δεν σε κάνει συμβατικά εκδικητικό, ότι δηλαδή θα προσπαθήσεις να εκδικηθείς τον άλλον, να τον πληγώσεις όπως σου έκανε. Ζητάς μία ηθική δικαίωση πως ο άνθρωπος που σου φέρθηκε σκάρτα κάποια στιγμή θα ζήσει κάτι αντίστοιχο, ή ότι θα μετανοήσει για τη συμπεριφορά του. Είναι μία φυσιολογική σκέψη από έναν πληγωμένο άνθρωπο να σκεφτεί έτσι, τουλάχιστον για έναν άνθρωπο που δεν είναι κινηματογραφικά δυνατός και μοιραίος για να ξεπερνάει καταστάσεις με ένα κλείσιμο του ματιού. Ελπίζω να κατάλαβες τον πολύπλοκο συνειρμό μου. Σου ανέλυσα τον πιο πρόσφατο προβληματισμό μου για να σε προβληματίσω. Εγώ το έλυσα κι αυτό, συνειδητοποιώντας πόσο υπέροχος άνθρωπος είμαι και σε επαφή με τα τσάκρα μου και το κέντρο μου. Αντλώ και εκπέμπω θετική ενέργεια, εκτός από τις φορές που δεν συμπαθώ κάποιον, δηλαδή το 80% των ανθρώπων που ξέρω. Γιατί, βλέπεις, η τεράστια συναισθηματική νοημοσύνη πάει πακέτο με το να καταλαβαίνεις και τα συναισθήματα του άλλου, και σπάνια ενθουσιάζομαι με αυτό που βλέπω. Ας είναι. Αρκετά είπα για τους άλλους. Από δω και περα θα μιλάω μόνο για μένα.

Advertisements

4 thoughts on “Let’s talk

 1. Αγαπητέ μου, πρώτα από όλα χαίρομαι που επέστρεψες! Δεύτερον, είμαι βαθειά συγκινημένη που διαβάζω τον ίδιο και αυτόν άνθρωπο χωρίς ούτε μια τόση δα αλλαγούλα. Μα τι λέω; Δεν είναι αλλαγή ότι ένας θεϊκός υδροχόος παραδέχεται, έστω και γραπτώς, ότι έχει και ανθρώπινες, κοινές θνητές, σκέψεις; Ένας θεϊκός υδροχόος πληγώνεται; Είναι από χώμα και έχει συναισθήματα; Είμαι ειλικρινώς συγκλονισμένη!
  Στην αρχή όταν διάβασα για κακές σκέψεις τρόμαξα. Πήγε το μικρό μου μυαλό σε φόνο ή κάτι τέτοιο! Μετά που το επεξήγησες είδα πόσο καλός είσαι και πάλι! Μα είναι κακή σκέψη το λογικό; Η θεία δίκη; Νομίζω πως απλώς πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι «κακές» σκέψεις θα λάβουν χώρα, αν και μερικές φορές ή δεν γίνεται τίποτα ή γίνεται και το βλέπουμε ή γίνεται και δεν το μαθαίνουμε. Ξέρω και εγώ; Τι να πω; Κατανοοώ απόλυτα και συμμερίζομαι τα όσα γράφεις εδώ και αυτός ο προβληματισμός σου με έχει ταλανίσει κι εμένα πολλές φορές, όπως κι άλλοι, χίλιοι δυο, προβληματισμοί, όπως οι ημερομηνίες που επιλέγεις να γράφεις ποστ για παράδειγμα αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα! Επί του παρόντος, υπομονή και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει!
  Όσο για το πώς τον τύλιξα, μάλλον κάποια ανώτερη δύναμη μου αναγνώρισε τις καλές μου λέξεις, σκέψεις και πράξεις!
  Μη φοβού, the show must go on!

 2. ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!
  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΛΩΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΙΩΠΗΡΟΣ..ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ…»ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ :
  -XMMMMMMMMMMMM
  -KATAΛΑΒΕΣ Ε?
  -Ε…ΝΑΙ!
  -ΕΙΔΕΣ ΠΟΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΟΛΑ?
  -ΑΜΕ…ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΓΙΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ!!!!
  -…….
  -ΧΜΜΜ…
  ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΤΡΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣ :))))

 3. Αγαδίρ γλυκιά μου θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι δεν είμαι το τυπικό υδροχοάκι, έχω όλα τα καλά στοιχεία όλων των ζωδίων και τα άσχημα του Υδροχόου μόνο, του καλύτερου ζωδίου δηλαδή. Με τις ημερομηνίες έχεις κι εσύ κόλλημα, ε; Καλό το τραγούδι, αλλά περνάω φάση Norah Jones ξανά από την αρχή τις τελευταίες μέρες.. 🙂

  ΛΟΘ!ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΡΗ; ΑΥΤΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΗ ΦΤΑΙΕΙ, ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΠΑΛΙ!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s